26 Following
provartolomei

provartolomei

Hur Man Undviker Farorna Med Online Banking

Det finns tillfällen – många, i själva verket — när jag älskar internetbank.

 

Sedan finns det andra gånger när jag tycker det är så frustrerande – och kostsamma — att jag tror kanske jag ska dra i virtuella kontakten. Det beror på att jag gör oförsiktiga misstag i att betala mina räkningar.

 

Kanske du också gör. Om så, skulle jag vilja bespara er några av samma smärta, så jag är här att erbjuda tips för att hjälpa dig att undvika liknande bank frustrationer.

 

Men först: hur älskar jag internetbank? Låt mig räkna sätt.

 

 

(Mer: 9 sätt att förenkla ditt finansiella liv)

 

Vad jag älskar Online Banking

 

För det första är hur lätt det är att kunna kontrollera mitt saldo när som helst på dygnet på min dator eller smartphone. Jag älskar också online bankrörelsen enkla bill-betala funktioner. Vid ett sammanträde, kan jag ordna mina betalningar och schemalägga dem för olika dagar, ofta veckor i förväg, närmare förfallodagar.

 

Och förra veckan, min bank lanserade en mobiltelefon app som låter mig insättning kontroll helt enkelt genom att ta ett foto på framsidan och (efter att jag stöder det) tillbaka. ZAP, är zip och det gjort.

 

 

Vad jag inte gillar med Online Banking

 

Vad är inte för att älska om internetbank? Tyvärr har jag lärt mig den hårda vägen att det ibland kan vara min nemesis. Tre exempel:

 

Den glömda klicket. En gång, i min rush att slutföra ett parti av elektroniska betalningar, försummat jag att klicka på knappen "schema betalningar nu". Jag upptäckte felet när nästa grupp av räkningar kom på grund av – med utestående saldon och straffavgift. (Lyckligtvis fick jag avgifterna avfärdat efter förklara felet, men om jag gjorde detta faux betala igen, jag tror inte att företagen skulle vara så tillmötesgående.)

 

(Mer: 3 enkla Tips för en enklare Computing)

 

Vatten tortyr. För några månader sedan, meddelat våra allmännyttiga oss att de skulle skära av vårt vatten eftersom vi inte hade betalat vår kvartalsvisa räkning. Visar sig jag hade kommit in dagen för en månad efter det berodde på, så att betalningen missade för att ankomma.

 

Tyvärr öppen inte jag märka till 5:15 klockan på en fredag, efter att verktyget är kontoret stängt. Så svettades jag nervöst ett fel under helgen. När kontoret öppnade på måndagen, åkte jag dit för att betala min räkning.

 

Utöver min blues-Verizon. En gång jag skickade min elektronisk betalning för Verizon Wireless till min Verizon fast konto. Jag upptäckte misstaget när nästa Verizon Wireless bill anlände förfallna och med en straff. Jag snabbt betalas och frågade Verizon tillbaka mina pengar från kontot för fasta, men företaget sa jag fick vänta 60 (!) dagar för att få det. Grrr.

 

Dessa misstag är ingenting jämfört med en vän som skickade hennes hälsa försäkringsgivare $254,600 elektroniskt för en $254.60 bill. Du gissade det: hon felplacerad decimalkomma. Lyckligtvis försäkringsgivaren fångade misstaget, anmält henne och aldrig satt in pengarna. Ändå är tanken att det kunde ha föranlett oss att ha alla typer av mardrömslika tankar av båda studsade kontroller, övertrassering avgifter och påföljder.

 

Det är därför jag skriver denna kolumn, hoppas att lära mig, och ni, värdefulla lärdomar.a

Source: http://Det finns tillfällen – många, i själva verket — när jag älskar internetbank. Sedan finns det andra gånger när jag tycker det är så frustrerande – och kostsamma — att jag tror kanske jag ska dra i virtuella kontakten. Det beror på att jag gör oförs